Istoria industriei hainelor second hand

21 Nov. 2017
De multe ori, unele dintre hainele mai vechi, au un farmec aparte datorita legaturii cu istoria sau cu vremuri vechi, care au marcat lumea intr-o anumita masura la un moment dat. Hainele second hand ne dau posibilitatea de a opta pentru o varietate de culori, forme, imprimeuri si produse pe care le combinam in diverse moduri astfel incat rezultatul sa fie unul inedit, care sa ne reprezinte in totalitate stilul vestimentar.

Industria hainelor second hand a devenit una extrem de populara in zilele noastre si reprezinta in momentul de fata “o moda” la care tot mai multi dintre noi ne adaptam, motivul principal fiind cautarea de lucruri frumoase, de calitate si unicat. De la haine de toate felurile pana la produse si accesorii pentru casa, magazinele cu produse second hand ofera o varietate de produse pentru a multumi o categorie cat mai larga de persoane (femei, barbati si copii).

Istoria hainelor la mana a doua incepe cu multi ani in urma, pe cand regina Elisabeta daruia doamnelor de la curte o parte din garderoba regala, deoarece considera ca nu trebuie sa poti aceeasi tinuta de doua ori. In trecut, reconditionarea hainelor uzate si purtarea acestora in continuare era un obicei respectat de majoritatea persoanelor deoarece purtarea hainelor noi era un lux pe care doar nobilii, cei bogati si-l permiteau. O doamna din inalta societate putea dona servitoarei ei o rochie pe care nu o mai purta, acest gest fiind considerat unul marinimos, care inspira multa apreciere.

In timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial revistele puneau accentul pe reinventare si promovau tot mai mult ideea de a transforma hainele vechi intr-o piesa vestimentara noua, astfel ca moda vintage si vanzarea hainelor la mana a doua a luat amploare si s-a dezvoltat intr-un ritm foarte alert. Incepand cu anii ’60, cand economia a inceput sa se redreseze, oamenii au vazit purtarea hainelor second hand ca pe o moda, si nu ca pe o necesitate impusa de un buget redus. Hainele la mana a doua au fost percepute astfel ca o idee avangardista, ca un omagiu adus vremurilor trecute. Cu timpul, hainele second au inceput sa fie purtate ca un manifest impotriva industriei modei care a inceput sa produca haine in masa, pentru ca astazi sa purtam haine la mana a doua doar pentru simplul fapt ca ne place si pentru ca ne permite o varietate de produse.

Preturile avantajoase si oferta variata de haine fac din magazinele second hand un adevarat paradis pentru iubitorii de produse vintage: poti achizitiona haine pentru toate gusturile si varstele, accesorii second hand care sa dea culoare oricarei tinute si produse inedite pentru casa care sa reflecte propriul stil.
Categorii