Pielea naturala vs pielea sintetica

23 Sep. 2019

Incaltamintea si piesele vestimentare din piele sunt o alegere  foarte buna atat din punct de vedere estetic cat si functional. Insa, atunci cand vrei sa cumperi un obiect vestimentar confectionat din piele trebuie sa alegi intre piele naturala sau ecologica. Fiecare dintre acestea prezinta avantaje si dezavantaje deoarece au caracteristici diferite, chiar daca de multe ori este dificil sa faci diferenta intre ele.

Pielea naturala este obtinuta din tesutul cutanat al animalelor. Iar pentru a ajunge in forma pe care o cunostem cu totii, aceasta este prelucrata prin procese speciale, in urma carora materialul capata rezistenta si un aspect specific.

Pielea sintetica sau ecologica este o tesatura prelucrata in asa fel incat sa imite pielea naturala. Iar, pentru confectionarea acesteia se folosesc, de regula, poliuretan, clorura de polivinil sau aicid acrilic.
 

Avantajele produselor din piele naturala

Durabilitatea este unul dintre cele mai mari avantaje ale pielii naturale, prin procesul de prelucrarea acest material capata rezistenta.

Confortul cand vorbim de incaltaminte, pielea naturala este alegerea ideala. Aceasta poate preveni anumite afectiuni provocate de pantofi nepotriviti. In plus, piciorul transpira mai putin.

Flexibilitatea chiar daca pielea are o rezistenta aparte, aceasta prezinta si un grad inalt de flexibilitate. Asadar, aceasta isi pastreaza forma chiar si dupa purtari repetate.

Designul pielea este considerata a fi un material care emana stil, indiferent de combinatiile vestimentare. De exemplu, o jacheta din piele este un articol care va ramane in voga.

Dezavantajele produselor din piele naturala 

Pretul ridicat un argument pentru care acestea sunt mai scumpe decat cele din alte materiale tine chiar de calitatea si propietatile acestora.
 

Avantajele produselor din piele sintetica  

Aspectul pielea sintetica este prelucrata pana cand aceasta aminteste, ca design, de cea naturala. De multe ori, este dificil sa facem diferenta dintre cele doua, deoaree pielea sintetica capata tesutul pielii naturale. Pentru a evita confuzia intre cele doua este recomandat sa citesti eticheta.

Pretul scazut se datoreaza faptului ca pielea ecologica este realizata din materiale mai accesibile din punct de vedere al costurilor si de asemenea, se obtine mult mai rapid decat ceea naturala.

Dezavantajele produselor din piele sintetica

Rezistenta scazuta pielea sintetica nu este foarte rezistenta comparativ cu ceea naturala. Aceasta se dezlipeste si zgarie mult mai usor.


In magazinul nostru online veti gasi o gama diversificata de haine second hand si incaltaminte din piele naturala si ecologica, intr-o stare foarte buna. Modele sunt diversificate, pentru toate gusturile si stilurile vestimentare, iar preturile sunt accesibile, pentru toate buzunarele.

Categorii