10 motive pentru a cumpara imbracaminte si incaltaminte second hand!

7 Nov. 2017
Cumpararea de îmbracaminte si incaltaminte second hand a devenit o noua tendinta.Magazinele si site-urile de pe care le puteti cumpara si chiar vinde, îmbracamintea dvs. ,apar  peste tot. Aceasta este o sansa enorma de a face lucruri bune pentru tine, pentru planeta si pentru societate.
Va vom prezenta 10 motive pentru care merita sa va cumparati imbracaminte si incaltaminte second hand


1. Economisiti bani
Magazinele second hand sunt o modalitate buna de a economisi bani. Un mare efect al cumpararii imbracamintei second hand este cantitatea substantiala de bani pe care o puteti economisi. Puteti obtine imbracaminte de la brandurile de lux la preturi avantajoase. Daca sunteti pasionati de moda, veti putea sa cumparati mult mai multe haine decat inainte si portofelul dvs. nu va simti nici macar diferenta. Deci puteti alege: sa salvati de doua ori banii sau sa cumparati de doua ori lucrurile pe care vi le doriti.

2. Cumperi produse unicat
Cumpararea de haine second-hand va va oferi avantajul ca veti gasi haine pe care nimeni nu le are. Veti fi unici fara sa depuneti mult efort. Stim cu totii ca moda se repeta, iar obiectele care au fost vechi de zeci de ani sunt brusc inapoi în magazine. Deci, inainte de a cumpara aceeasi pereche de blugi ca si toate prietenele dvs., mergeti la un magazin second hand si gasiti o pereche unica.

Magazinele de imbracaminte second hand sunt cele mai potrivite locuri atunci cand cauti piese unicat. Pentru ca, nu-i asa, n-ai vrea sa te asezi in autobuz langa o domnisoara care poarta exact aceeasi bluza ca si tine, eventual in aceeasi combinatie de blugi, pentru ca asa le-ati gasit asortate "de-a gata" in magazin. Vanatoarea pentru o cautare unica este distractiva. Nu stii niciodata ce vei obtine cand vei merge la cumparaturi. Face parte din distractie.

3. Gasesti haine de calitate
Ati observat probabil ca, de cele mai multe ori, hainele accesibile ca pret au o calitate indoielnica. Atat materialele, cat si croiala lasa de dorit. Nu acelasi lucru se intampla si cu hainele din magazinele second hand. Sunt importate din Occident, acolo unde exista un respect mai mare pentru lucruri bine facute. Cu putina rabdare, vei gasi chiar si haine noi, care au inca eticheta pe ele!

4. Cumperi de la brenduri internationale cunoscute
Daca vreti sa fiti in trend, sa fiti imbracati de la cele mai mari case internationale de moda, la preturi accesibile, magazinele second hand au peste 70% produse de la brenduri cunoscute
Pentru ca si tu sa poti fi imbracat de la cele mai in voga case de moda, nu doar actorii si vedetele de la Hollywood, magazinele second hand au  produse de calitate de la  branduri de lux: Armani, Chanel, Gucci, Louis Vuitton etc. si  branduri internationale: United Colors of Benetton, Esprit, Mango, Calvin Klein, Le Coq Sportif, Desigual, Pepe Jeans London, Guess, Zara , H&M, Geox etc

5. Descoperi piese vintage
Un alt avantaj este ca poti descoperi piese de imbracaminte vintage sau cu aer retro, care sunt la moda in aceasta perioada si care, daca ar trebui sa le cumperi noi te-ar costa foarte mult, si daca sunteti in cautarea unor imbracaminte de epoca, veti gasi o mare varietate intr-un magazin second hand, adesea mai autentic decat hainele noi de epoca.
 
6. Îmbracaminte si incaltaminte pentru copii
Fiecare parinte vrea sa-si imbrace copiii in cele mai bune haine, dar copiii - in special sugarii - cresc cu o viteza inspaimantatoare. De fapt, majoritatea parintilor sfarsesc cu haine pe care copiii lor niciodata nu le mai pot purta. Asta inseamna ca poti gasi haine de buna calitate, cu greu purtate, folosite pentru copiii tai, pentru aproximativ un sfert din costul celor noi. Faceti cumparaturi in magazinele second hand si veti economisi sute de lei in fiecare an cu privire la costurile cu imbracamintea si incaltamintea unui copil.

7. Aveti mai multe optiuni
Vorbind despre optiuni, exact ceea ce obtineti atunci cand faceti cumparaturi la mai multe magazine cu brandurile voaste preferatei. Nu sunteti blocati cu un anumit magazin. Magazinele voastre preferate pot fi Zara, H&M, Armani, Chanel, Gucci, Louis Vuitton, United Colors of Benetton, Esprit, Mango, Calvin Klein, Le Coq Sportif, Desigual, Pepe Jeans London, Guess, Geox si altele . In loc sa merg la mai multe magazine, trebuie sa mergeti doar la unul pentru a va improspata garderoba.
 
8. Sezonul trecut este atât de actual
Pe de o parte, ati putea crede ca a cumpara a ceva din sezonul trecut (sau ceva din mai multe sezoane in urma) este depasita si nu mai este la moda. Pe de alta parte, atunci cand cumparati ceva la mana a doua, aveti o gama mai larga de stiluri si culori pentru a alege. Nu aveti nevoie sa cumparati camasa de 80 de ani la H & M, puteti cumpara una care este intr-adevar din anii 80 de la un magazin second hand. Si daca paleta de verde de menta nu este pentru dvs., aveti verde smarald din 1996, vanatoare verde din 2003, verde mare din 2007, ...
 
9. . Salvarea mediului
Productia de imbracaminte necesita, de asemenea, utilizarea de substante chimice, de exemplu pentru procesul de vopsire. Aceste substante chimice reprezinta o amenintare la adresa apei, a aerului si a pamantului, dar si a persoanelor care lucreaza cu aceste substante chimice. Prin cumpararea de imbracaminte uzata, putem reduce impactul asupra planetei. Multe articole de imbracaminte, in special cele de o calitate buna, ar putea supravietui decenii daca sunt tratate bine. Din nefericire, multi dintre noi au tendinta de a arunca haine dupa un an sau doi de a le purta pentru ca au devenit nemotivati sau nu se mai potrivesc cu noi. Cumpararea hainelor deja purtate reprezinta o buna modalitate de a limita efectele pe care industria le are asupra naturii. Trebuie doar sa le speli bine, pentru a nu risca sa contactezi vreo boala de piele. Insa si cazurile de acest gen sunt extrem de rare, intrucat normativele le impun comerciantilor de haine second-hand sa le curete inainte la temperaturi inalte, pentru a elimina orice risc.
 
10. Opriti exploatarea tarilor sarace
Multe dintre hainele tale vin din tarile sarace in care oamenii trebuie sa produca haine, de multe ori, mai mult de 12 ore pe zi, pentru foarte putni bani, doar pentru a putea da familiei suficiente alimente. Iar in tarile industrializate, suntem ingrijorati cu privire la noul stil si pantofii potriviti pe care trebuie sa-i cumparam pentru a arata bine în acest sezon.
Cumpararea de imbracaminte second hand nu va opri imediat conditiile de lucru, dar va stabili un semn si va face industria si chiar industria de retail sa-si regandeasca strategia. Consumatorii sunt cei aflati la putere si determina cum functioneaza industria. De indata ce isi schimba obiceiurile, industriile se vor schimba si ele.
 
Sa fim ecologici, sa punem capat exploatarii oamenilor din tarile sarace, sa economisim bani, sa fim unici si sa cumparam haine vintage. Toate acestea se pot face prin cumpararea de haine second-hand. Este un pas catre o lume mai curata si mai responsabila din punct de vedere social. Va invit pe toti la acel pas.
Categorii